Heeft u speciale maatwerk wensen of vragen over onze houten en grenen producten? Neem vrijblijvend contact op!
Milieuvriendelijk blankhout

Milieuvriendelijk blankhout

Laat ik beginnen met te vermelden dat al meer dan 30 jaar voor elke gekapte boom 3 terug worden geplant. Herbebossing projecten behoren in noord europa al heel lang tot de standaard procedure. Meubelen uit onze serie productie worden vervaardigt van noord europees grenen en vuren hout.

Grenen is een naaldhout dat afkomstig is van de Dennenboom. Eigenschappen van grenen zijn dat het hout door invloed van UV licht verkleurt en nuance gaat vertonen. In één plank kunnen gemakkelijk lichte en wat donkerder kleurbanen zich afwisselen. Noesten zijn bij grenen vaak wat groter dan bij vuren en worden donkerder als de tijd verstrijkt. 
Vurenhout verkleurt ook, maar veel minder als grenen. Bovendien verkleurt deze houtsoort, welke afkomstig is van de spar, egaal. Dus zonder veel nuance te vertonen. Vurenhout is ook een minder "vette" houtsoort. Daarom kiezen we ervoor om het maatwerk hoofdzakelijk van vuren te vervaardigen.
Voordeel is dan dat we, als we het zouden spuiten, het niet eerst moeten ontvetten.

Daarnaast gebruiken we bij maatwerk diverse andere materialen naar wens. 
U kunt hierbij denken aan;
MDF. Dit is plaatmateriaal dat wordt uit zeer fijne vezels met kunstharsen samen geperst tot een sterk plaatmateriaal. Het heeft een hoge "buigvastheid" en splintert niet. Dit materiaal is uitermate geschikt als het eindresultaat heel strak moet worden. Ook werkt (krimpen, kromtrekken) mdf zo goed als niet.
Eén van de mooiste materialen om het maatwerk mee te vervaardigen is Eiken. We kennen diverse kwaliteit aanduidingen waarvan A/A degene is die volledig uitgeselecteerd wordt. Daarin komen zo goed als geen noesten of oneffenheden voor. Eiken is loofhout dat langzaam groeit en schaarser is als naaldhout. Daardoor is de prijs van eiken een stuk hoger. Het is een zeer sterke, harde en slijtvaste houtsoort.

Om toch een eiken uitstraling te verkrijgen kunt u overwegen om een eiken fineerlaag op b.v een mdf ondergrond te nemen. Bij hoekjes en randen is het niet te voorkomen dat u het verschil met vol hout kunt zien. Voordeel is natuurlijk het grote prijsverschil met massief eiken.

Aanbiedingen